Stisknutím "Enter" přejdete na obsah

Bionaut posiluje nový producent Petr Cífka

Do české filmové a televizní producentské společnosti Bionaut producenta Vratislava Šlajera, která letos slaví 25 let na domácím trhu, přichází výrazná personální posila. Jako producent do společnosti nastupuje zkušený mediální manažer, tvůrce na poli audiovize a filmový publicista Petr Cífka.

Čtyřicetiletý Cífka byl tři roky šéfdramaturgem portálu Stream.cz, předtím vedl v Czech News Center videotvorbu, obsah a produkt v Burda Digital nebo byl šéfredaktorem několika webů Prima Online. Se společností Bionaut už spolupracoval na dokumentu PSH Nekonečný příběh, který byl v roce 2022 oceněn cenou diváků na MFF Karlovy Vary.  

V minulosti se Petr Cífka podílel na kultovních blozích 1000 věcí, co mě serou a Poslední důvod, proč se nezabít, jež se dočkaly knižních i divadelních verzí. Stál i za vznikem formátů Branky, body, kokoti a Prostor X či dokumentu o streetartovém R2-D2 na pražské Folimance. Je majitelem a vydavatelem filmového webu MovieZone.cz.

V Bionautu se bude Cífka věnovat vývoji a výrobě nových seriálů a filmů s fokusem na komediální, sportovní a hudební témata a projekty cílené na mladší diváky. Aktuálně produkuje minisérii Vítězství o hvězdě MMA Jiřím Procházkovi nebo projekt o legendární skupině Lunetic. Spolupracuje zde s tvůrci jako jsou Tomáš Dianiška, Ondřej Erban, Jiří Vaněk, Jan Haluza nebo Daniel Zeman. Dohlédne i na kinodistribuci nových filmů Bionautu – tím nejbližším bude animovaný snímek režiséra nominovaného na BAFTA Krise Kellyho Králové Šumavy. Ve společnosti Bionaut se už podílel na rozjezdu podcastového kanálu Dotočeno, kde vede i nový filmový podcast Novej & starej s Tomášem Baldýnským.

„Bionaut se během čtvrtstoletí existence stal stabilní producentskou společností úspěšnou v Česku i zahraničí. Petr Cífka je producent s originálním pohledem a nápady, rozumí dobře divákům a nebojí se nových věcí. Věřím, že naše spojení povede k posílení produkce Bionautu, Petrovi dá silné zázemí pro jeho nápady a především přinese divákům řadu zajímavých filmů a seriálů,“ říká majitel společnosti Vratislav Šlajer, jenž se v květnu znovu stal předsedou Asociace producentů v audiovizi (APA). „Bude to hezké,“ dodává Cífka.

Bionaut se věnuje vývoji a výrobě hraných, animovaných a dokumentárních filmů a seriálů. Společnost je držitelem celé řady ocenění včetně International Emmy za seriál #martyisdead. Bionaut má sesterské společnosti Kosmonaut v Polsku (s režisérem a producentem Janem Komasou) a Raketa na Slovensku (s producentem a režisérem Lukášem Hanulákem), součástí jsou i servisní divize Bionaut Works, animační divize Bionaut Animation nebo audio produkce Audionaut. Bionaut charakterizuje stabilní producentský, scenáristický a produkční tým, vedle zakladatele Vratislava Šlajera a nově příchozího Petra Cífky jsou to producenti Jakub Košťál, který má na starosti mezinárodní vztahy, Barbora Příkaská, jež se primárně věnuje animovaným projektům, nebo Vlaďka Poláčková, která vede Bionaut Works. Mezi kmenové scenáristy patří Štefan Titka a Petr Koubek. Na podzim loňského roku posílala tým Anna Bělková, která vede divizi Zero Gravity, pod niž spadá práce s publikem a marketing aktivit a projektů Bionautu.